Lessenrooster

Dag

Uur

Groepsnaam

Leeftijd

Maandag

18:00 – 19:30u 

Gympies

3e - 4e leerjaar

Dinsdag

18:00 – 19:30u

Gymstars

5e - 6e leerjaar

Woensdag

18:00 – 20:00u

Flikskes

Vanaf 6 jaar. Na selectie!

Vrijdag

19:30 – 21:00u

Gymplus

Vanaf 13 jaar

Zaterdag

10:00 – 11:30u

Gymtopia

1e - 2e leerjaar

 

11:45 – 12:45u

Kiddos

2,5 t/m 6 jaar

 

14:00 – 16:30u

Acrogym

Vanaf 6 jaar. Na selectie!

Zondag

09.00 – 11.00u

Tumbling

Vanaf 6 jaar. Na selectie!

 

11.15 – 12.15u

Kleuters zondag

2,5 t/m 6 jaar

Meer info

Maandag

18u00 – 19u30: GYMPIES – Basisgroep recreatief turnen
Kinderen van het 3e en 4e leerjaar (8-10 jaar) zijn welkom in deze groep. Op een leuke en speelse manier wordt er verder gewerkt aan de basis van gymnastiek. In deze lessen proberen we alle toestellen uit en leren we stap voor stap nieuwe oefeningen. 

Dinsdag

18u00 – 19u30: GYMSTARS – Basisgroep recreatief turnen
Kinderen van het 5e en 6e leerjaar (10-12 jaar) worden in deze groep verder ondergedompeld in de wereld van het turnen. In deze recreatieve groep wordt er verder gewerkt aan de basisvaardigheden maar komen ook al moeilijkere oefeningen aan bod zoals een overslag of een flik. Zo krijgt iedereen een aanbod op maat. 

Woensdag

18u00 – 20u00: FLIKSKES - Focusgroep

Deze groep gaat al een stapje verder dan onze basisgroepen. De basisvaardigheden hebben ze ondertussen al onder de knie en leden krijgen nu al moeilijkere oefeningen aangeboden. Zij krijgen de kans om hun talenten te laten zien op recreatieve wedstrijden.

Zijn de basisoefeningen voor jou te gemakkelijk? Spreekt wedstrijden je wel aan? Dan ben je welkom om eens een les te komen proberen. De eerste les zal voor jou een selectie les zijn. Na enkele oefeningen kan de leiding beslissen of deze groep iets is voor jou, of dat je best nog even kan oefenen in één van onze basisgroepen.

Vrijdag

19u30 – 21u00: GYMPLUS – Basisgroep recreatief turnen

In deze groep zijn alle kinderen vanaf het middelbaar (13 jaar) welkom in deze groep. Leden die doorstromen uit onze basisgroepen krijgen hier al moeilijkere oefeningen aangeboden, maar ook nieuwe leden zijn nog steeds welkom om kennis te maken met het turnen. Door de diversiteit in leden en niveau proberen we voor iedereen een aanbod op maat aan te bieden zodat elk lid op zijn niveau nieuwe dingen kan uitproberen. Hiernaast maken we kennis met de helperstechnieken en leren we elkaar te helpen.

 

Zaterdag

10u00 – 11u30: GYMTOPIA – Basisgroep recreatief turnen

Kinderen van het 1e en 2e leerjaar (6-8 jaar) zijn welkom in deze groep. Op een leuke manier wordt er gewerkt aan de aan de basis van gymnastiek: lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie. Tijdens deze lessen komen alle toestellen aan bod en worden de eerste basisoefeningen aangeleerd.
Fun en sportiviteit staan nog steeds voorop! 

 

11u45 – 12u45: KIDDOS – Basisgroep recreatief turnen kleuters

In deze groep kunnen peuters en kleuters van 2,5 tot 6 jaar zich op een speelse wijze ontplooien in hun bewegingen. Bij de allerkleinsten werken we meer rond coördinatieoefeningen en lichaamsbesef terwijl de grotere kleuters al wat meer complexere uitdagingen aangeboden wat hen laat doorstromen naar één van onze basisgroepen.

 

14u00 – 16u30: ACRO - Focusgroep

In deze gymastiekdiscipline worden indrukwekkende piramides afgewisseld met salto’s, tumbling en dans. Dit alles wordt samengevoegd tot een oefening en uitgevoerd op muziek. Ben je 6 jaar of ouder, hou je van turnen, acrobatie en van samenwerken? Dan kan je gerust eens langskomen om deze groep uit te testen! Omdat je behoorlijk wat kracht, lenigheid en kennis van basisoefeningen moet hebben, zal de eerste les een selectieles zijn. Na deze les kan de leiding vertellen of je al dan niet kan meedoen of best nog een jaartje wacht.

Zondag

9:00 – 11u00: TUMBLING - Focusgroep

Tumbling is een aaneenschakeling van spectaculaire turnoefeningen. Op onze airtrack wisselen rondatjes, flikken en salto’s elkaar af. In deze focusgroep komen er slechts 2 toestellen aan bod. Op de trampoline worden oefeningen aangeleerd die we nadien op de grond kunnen uitproberen.
Aangezien we al snel verder willen gaan met salto’s en flikken is enige basiskennis vereist. Tijdens een eerste les kunnen zowel nieuwe leden vanaf 6 jaar, als leiding bekijken of deze groep iets voor hen is.

 

11u15 – 12u15: KIDDIES – Basisgroep recreatief turnen kleuters

Deze groep is een gelijklopende groep als de kleutergroep op zaterdag (kiddos). Enthousiaste kleuters en peuters van 2.5 tot 6 jaar kunnen in deze groep op een speelse wijze werken aan hun grove motoriek en lichaamsbesef. Dit doen we via allerhande spelletjes, maar we gebruiken ook al de toestellen zoals bij de oudere leden. Voor de durvers onder hen bieden we al enkele echte turnoefeningen aan.